iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
245 reviews
iQ Makelaars Funda
9.7 10

200 woningen in Hoogezand mogelijk gesloopt

minder dan 1 min.

Terug

Woningcorporaties Lefier en Groninger Huis maken plannen voor de sloop van bijna 200 huizen in de Zeeheldenbuurt West in Hoogezand. Het gaat om 160 huizen van Lefier aan de Barentszstraat, Tasmanstraat en Van Noortstraat, en nog 36 huizen van het Groninger Huis aan de Kerkstraat en Van Noortstraat. De woningen, die volgens de woningcorporaties niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd, worden vervangen door nieuwbouw.

Het slopen van deze woningen is onderdeel van een herstructureringsplan voor het gebied Hoogezand-Noord. De gemeente trok eerder al 4 miljoen euro uit voor een voorbereidingskrediet. Van het Noorderpark wil de gemeente een gemengde wijk maken met een divers woningaanbod. Zo is er niet alleen plek voor particuliere huur- en koopwoningen, maar ook voor sociale huurwoningen.

De huidige bewoners reageerden gemengd op de plannen. Sommige huurders erkennen de slechte kwaliteit van de woningen, en een deel geeft zelfs aan eerder al plannen te hebben gehad om te verhuizen. Voor anderen, zoals Marina van der Worp die al zeventien jaar in de buurt woont, is de sloop toch even schrikken: "Het volksgevoel wat je hier hebt zal straks helemaal verdwijnen. Ik verwacht niet dat je dat in een andere buurt terugvindt". Gelukkig gaat de sloop niet direct van start: huurders kunnen in 2023 of 2024 een officiële sloopaanzegging verwachten. 

Bron: RTV Noord

Publicatiedatum 13/09/2022

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Midden-Groningen
Hoofdweg 186
9628 CV Siddeburen

E: midden-groningen@iqmakelaars.nl
T: 0598 - 592 395

0598 - 592 395

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen