iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Hoe moet het straks zonder gas uit Groningen?

minder dan 1 min.

Terug

Op dit moment gebruikt heel Nederland nog Groningengas,maar het kabinet heeft besloten om in 2022 volledig te stoppen met de gaswinning in Groningen. Mits het een strenge winter is, gaat verder de kraan dicht.

Door de aardbevingen en klimaatveranderingen, is het gebruik van gas als warmtebron ter discussie gesteld. Uiteindelijk zal heel Nederland van het gas af moeten en zijn veel gemeenten nu al erg druk op zoek naar alternatieve oplossingen. 

In 2030 zouden de eerste anderhalf miljoen woningen in Nederland volledig van het gas afgesloten moeten worden, volgens het klimaatakkoord. Wel blijft het grootste deel van de ruim 7,5 miljoen Nederlandse woningen nog langer op gas draaien, echter niet afkomstig vanuit Groningen,maar andere gasvelden.

Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden,zoals op land en zee honderden locaties waar gas wordt gewonnen. De locaties zijn wel kleiner dan in Groningen. Er wordt nog wel gekeken naar andere alternatieven,zoals De Norg in Drenthe en naar andere warmtebronnen.

Bron: NOS

Publicatiedatum 01/10/2019

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Midden-Groningen
Lougpadje 15
9628AD Siddeburen

E: midden-groningen@iqmakelaars.nl
T: 0598 - 592 395

0598 - 592 395

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen