iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Woning kopen: hypotheek kiezen

Wil jij een woning gaan kopen, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Welke hypotheek past het beste bij jouw situatie? iQ Makelaars Midden-Groningen helpt je bij het vinden van de juiste hypotheek die precies past bij jouw behoefte.  

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek, ook wel hypothecaire lening, is een financieel product om geld te lenen voor de aankoop van een woning. De hypotheek wordt dan gezien als een zekerheidsrecht voor een hypotheeknemer (de bank), want de woning die wordt aangekocht dient als onderpand voor het geld dat geleend is.

Neem gerust contact op

 

Hypotheek Midden-Groningen

 

Hypotheek kiezen

Hoe werkt een hypotheek? 

De hypotheek wordt aangevraagd door de hypotheekgever (Woningeigenaar) bij de hypotheeknemer (Bank), om een woning aan te kopen. Normaal gesproken wordt elke maand een bedrag afgelost, en bovendien betaal je rente. Dit is een percentage bovenop de lening dat je betaalt aan de bank ter vergoeding voor het risico dat de bank neemt. Deze rente is gelukkig wel fiscaal aftrekbaar. Het is mogelijk om een flexibele rente of een rentevaste periode af te spreken, zoals bijvoorbeeld 5, 10 of 20 jaar. De hypothecaire lening dient in 30 jaar terug te zijn betaald aan de bank.

Het is in principe ook mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, waarbij je tussentijds geen afbetalingen doet. Dit is echter vaak niet aan te raden, omdat je sinds 2013 geen hypotheekrenteaftrek krijgt op deze hypotheken.

Neem gerust contact op

Wat is jouw woning waard?

Vraag een gratis waardebepaling aan

Lineaire hypotheek

Er zijn twee soorten hypotheken die op dit moment het meest gangbaar zijn: de lineaire hypotheek en annuïteitenhypotheek. Bij een lineaire hypotheek los je elke maand hetzelfde bedrag af. Doordat de resterende lening steeds kleiner wordt, ga je ook minder rente betalen. Hierdoor wordt je fiscale voordeel echter ook steeds minder, maar jee bruto en netto maandlasten dalen tijdens de looptijd. Deze vorm is met name aan te raden wanneer je op dit moment een stabiel inkomen hebt, en over de jaren heen steeds lagere maandlasten wilt hebben.

Plan een hypotheekgesprek in

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek los je ook maandelijks af, maar de hoogte van deze aflossingen stijgt gedurende de looptijd. In het begin los je weinig af, waardoor je met name veel rente betaalt. Naar mate het aflossingsbedrag hoger wordt, daalt het bedrag aan rente dat je betaalt. Het voordeel van een annuïteitenhypotheek is dat de netto maandlasten in het begin lager zijn, omdat een hoger bedrag aan rente van het inkomen afgetrokken kan worden. Hierdoor is deze vorm van hypotheek met name populair onder starters.

Meer over iQ Makelaars Midden-Groningen

Hypotheken - iQ Makelaars Midden-Groningen

Woning aankopen

Een woning kopen is een belangrijke en spannende gebeurtenis. Daarom is het verstandig om de hulp in te schakelen van een aankoopmakelaar iQ Makelaars Midden-Groningen, dé aankoopmakelaar in de regio, heeft jarenlange ervaring en voldoende marktkennis om jou van een goed advies te voorzien. Wij helpen je in de zoektocht, kunnen voor jou onderhandelen, zorgen voor een correcte juridische afwikkeling en zijn bij de laatste inspectie en overdracht aanwezig. Jij staat er nooit alleen voor bij het kopen van een woning!

Meer informatie over ons

Meer weten over hypotheken?

Neem gerust contact op met iQ Makelaars Midden-Groningen. Wij zorgen ervoor dat je in contact komt met een ervaren hypotheekadviseur die je hulp en advies biedt. Vul het formulier in, dan nemen wij contact met u op!

 

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Midden-Groningen
Lougpadje 15
9628AD Siddeburen

E: midden-groningen@iqmakelaars.nl
T: 0598 - 592 395

0598 - 592 395

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen