Woning kopen, welke hypotheek moet u kiezen?

U wilt een woning gaan kopen maar weet niet wat de mogelijkheden zijn? Welke hypotheek past het beste bij uw situatie? Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste hypotheek, welke geheel past bij uw behoefte.  

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een financieel product om geld te lenen voor de aankoop van een woning. Een hypotheek wordt dan gezien als een zekerheidsrecht voor een hypotheeknemer. De woning die wordt aangekocht dient als onderpand voor het geld dat geleend is. Dit wordt ook een hypothecaire lening genoemd. 

Een hypotheek bestaat vaak uit drie onderdelen. De lening, de aflossing en de bijbehorende verzekering. Deze drie onderdelen maken een hypothecaire lening.

Neem gerust contact op

Hypotheek Midden-Groningen

Hypotheek kiezen

Hoe werkt een hypotheek? 

De hypotheek wordt aangevraagd door de geldverstrekker (Woningeigenaar), bij de geldnemer (Bank). Middels deze lening wordt de woning aangekocht. Elke maand wordt een bedrag betaald als aflossing en rente. De lening dient in 30 jaar terug te zijn betaald aan de bank. Het is mogelijk om een flexibele rente of een rentevaste periode af te spreken: denkt u hierbij aan 5, 10 of 20 jaar. 

Voor de hypotheekrente geldt dat deze fiscaal kan worden afgetrokken, u krijgt dan een deel terug van de betaalde rente. 

Neem gerust contact op

Wat is uw woningwaarde?
Vraag een gratis waardebepaling aan

Fiscaal voordeel? Heb ik dat?

Als u een hypotheek heeft dan heeft u ook een fiscaal voordeel. U mag een deel van de rente aftrekken, uiteraard is dit afhankelijk van uw persoonlijke situatie en een aantal gestelde voorwaarden door de belastingdienst. Ook is het mogelijk om eenmalig kosten bij aanschaf van de woning af te trekken. Neem voor meer informatie in uw situatie contact op met een fiscaal jurist of uw hypotheek adviseur. 

Plan een hypotheekgesprek

Wat is de reden dat ik rente betaal?

Rente is nominaal een bedrag in euro's dat maandelijks of jaarlijks wordt voldaan aan de geldgever. Ook heeft de rente een functie om mensen tot een tijdige betaling te krijgen, de gedachte is dat als de betaling uitblijft de schuld hoger wordt en dat er daardoor meer rente wordt voldaan. De looptijd van de rente is 30 jaar en deze kan flexibel of per een aantal jaren met de bank worden overeengekomen. 

Neem gerust contact op

Aflossingsvrij of verplicht aflossen?

Vandaag de dag is één hypotheekvorm gangbaar: een hypotheek waarbij wordt afgelost. Uw maandbedrag bestaat dan uit een onderdeel aflossing en rente. Ook zijn er nog beperkte situaties waarin aflossingsvrij mogelijk is; dit is als u bijvoorbeeld een bestaande hypotheek meeneemt/gebruikt bij de aankoop van uw nieuwe woning

Woning aankopen

Een woning kopen is altijd spannend. Zeker als u voor de eerste keer een woning gaat kopen. Neem daarom altijd een iQ Makelaars aankoopmakelaar mee. Deze heeft de nodige expertise en marktkennis om u van een goed advies te voorzien. De iQ Makelaars aankoopmakelaar gaat met u mee, kan voor u onderhandelen, zorgt voor een correcte juridische afwikkeling en is bij de laatste inspectie en de notaris overdracht aanwezig. Dit alles tegen een scherp tarief. 

Meer informatie over ons

Hypotheek advies Groningen

Nog meer informatie? 

Wilt u in contact komen voor een vrijblijvend advies? Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met een ervaren hypotheekadviseur die u kan helpen een hypotheek af te sluiten die past uw behoefte. Vul het formulier in, dan nemen wij contact met u op!

Contact

iQ Makelaars Midden-Groningen
Hoofdweg 186
9628 CV Siddeburen

E: midden-groningen@iqmakelaars.nl
T: 0598 - 592 395

0598 - 592 395

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen