iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Het verkoopproces van een huis

Stappenplan voor de verkoop van een woning

Hoe ziet het stappenplan bij verkoop van een woning eruit? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Daarom geeft iQ Makelaars Midden-Groningen je graag een overzicht van de stappen van het verkoopproces van een huis. Bij iQ Makelaars sta jij er nooit alleen voor: in elke stap staan wij als makelaar aan jouw zijde!

Plan een gratis adviesgesprek in

Verkoopproces huis

Het verkoopproces van begin tot eind

1. Vrijblijvende waardebepaling

8. Open Huis

2. Verzamelen relevante documenten en stukken

9. Bezichtigingen

3. Stylingadvies

10. Onderhandelingen

4. Professionele fotografie

11. Overeenstemming

5. Genereren verkoopteksten

12. Koopovereenkomst

6. Verkoopplanning

13. Opleverinspectie woning

7. Marketing, Fundaplaatsing

14. Levering bij de notaris

Daarom kies je voor iQ Makelaars Midden-Groningen:

  • Specialist in het kopen en verkopen van huizen
  • Unieke aanpak, afgestemd op jouw situatie
  • Inzet van de nieuwste marketingtechnieken
  • Beschikbaar wanneer het jou uitkomt
  • Expertise in de lokale woningmarkt

Stappenplan huis verkopen: Voorbereiding verkoop

Voordat jouw huis in de verkoop kan gaan zijn er een aantal dingen die geregeld moeten worden. Belangrijk is het bepalen van de prijs waarvoor we de woning op de markt gaan presenteren. Hiervoor baseren wij ons uiteraard ook op de waardebepaling, waarmee we een reële schatting maken van de waarde van jouw woning. Daarnaast zorgen we dat alle documentatie nu al op orde is, zodat we later in het verkoopproces snel en direct kunnen handelen.

Vraag een waardebepaling aan

Marketing

Uitgebreide marketing

iQ Makelaars Midden-Groningen werkt met een uitgebreide marketingstrategie om jouw woning onder de aandacht te brengen. We verzorgen stylingadvies en professionele fotografie voor jouw woning, en bovendien schrijven we een aansprekende verkooptekst. Vervolgens adverteren we de woning via verschillende woningplatforms en andere websites, om zoveel mogelijk aandacht te genereren. Het marketingplan van iQ Makelaars is uiteraard een groot onderdeel van het stappenplan huis verkopen!

Onze marketingstrategie

Benieuwd naar de werkwijze van iQ Makelaars?

Meer over onze werkwijze

Bezichtigingen en onderhandelingen

De volgende stappen in het stappenplan huis verkopen zijn de bezichtigingen en een Open Huis. iQ Makelaars organiseert altijd kosteloos een Open Huis voor jouw woning, en bovendien doen we aan onbeperkte bezichtigingen. Zo geven we alle geïnteresseerden de mogelijkheid om de woning te komen bekijken. Bovendien laten Open Huizen potentiële kopers inzien dat er veel interesse is in de woning, waardoor zij sneller overgaan tot het uitbrengen van een goed bod.

Tijdens een bezichtiging proberen wij als makelaar zoveel mogelijk te weten te komen over de achtergrond en drijfveren van een potentiële koper. Wanneer zij dan een bod uitbrengen, kunnen wij deze informatie inzetten bij de onderhandelingen. Zo maken we schatting maken van de maximale verkoopprijs die zij willen of kunnen betalen, en hier passen we de onderhandelingsstrategie op aan. Uiteraard overleggen we hierin altijd met jou.

Opstellen koopovereenkomst

Heb je besloten om een bod te accepteren? Dan is de volgende stap in het stappenplan huis verkopen het opstellen van de koopovereenkomst. Om zo min mogelijk risico te lopen doet iQ Makelaars Midden-Groningen dit altijd binnen 48 uur. Na het tekenen heeft de koper namelijk nog 3 dagen bedenktijd. In de koopovereenkomst houden wij rekening met alle mogelijke voorziene en onvoorziene zaken, denk hierbij aan een ouderdomsclausule, asbestclausule, niet-zelfbewoningsclausule en een No Risk clausule.

Oplevering woning en naar de notaris

De laatste stap in het stappenplan huis verkopen is de oplevering van de woning. We voeren eerst een opleverinspectie uit, waarmee vastgesteld wordt dat de woning in juiste staat wordt opgeleverd. Zo voorkomen we discussie achteraf. Vervolgens is het tijd om naar de notaris te gaan en de woning op te leveren. iQ Makelaars Midden-Groningen is hier uiteraard aanwezig, zodat je zeker weet dat je de juiste akte van levering ondertekent. Na ondertekening van het contract is de woning officieel in handen van de nieuwe eigenaar.

Meer weten over het verkoopproces en het stappenplan huis verkopen?

Neem contact met ons op

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Midden-Groningen
Lougpadje 15
9628AD Siddeburen

E: midden-groningen@iqmakelaars.nl
T: 0598 - 592 395

0598 - 592 395

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen